انواع تجارت و روش های کسب درامد از آن

بسته به کالاها، خدمات و سازمان یک شرکت تجارت الکترونیک، کسب و کار می تواند راه های مختلفی را انتخاب کند. در اینجا قصد داریم به طور خلاصه در مورد انواع تجارت صحبت کنیم .

تولید کننده به مصرف کننده یا (B2C) business to customer

شرکت های تجارت الکترونیک B2C محصولات، خدمات یا اطلاعات خود را مستقیماً به مصرف کنندگان می فروشند. یک شرکت  B2C  با حذف واسطه ها و به جای توزیع کالا به یک واسطه، معاملات را به صورت مستقیم با مصرف کننده انجام می دهد. کسب و کار تولید کننده به مصرف کننده در واقع بخش خرده فروشی تجارت الکترونیک است، یعنی فروش کالاها یا خدمات به مصرف کننده نهایی از طریق ابزارهای دیجیتالی. این نوع مدل کسب و کار می تواند برای فروش محصولات یا خدمات استفاده شود. B2C رایج ترین مدل کسب و کار است و احتمالاً مفهومی است که اکثر مردم هنگام شنیدن تجارت الکترونیک به آن فکر می کنند.

 

این کسب و کار در اواخر دهه 1990 رایج بود، زمانی که خرده فروشان و فروشندگان آنلاین کالاها به تازگی شروع به کار کرده بودند. این تسهیلات که دنیای تجارت را تحت تأثیر قرار داده است، به مصرف کننده این امکان را می دهد تا قبل از ثبت سفارش، نگاهی دقیق به خریدهای پیشنهادی خود داشته باشد. پس از ثبت چنین سفارش‌هایی، شرکت یا نماینده دریافت‌کننده سفارش، آن را در یک بازه زمانی مناسب به مشتری خود تحویل می‌دهد.

ثابت شده است که این روش خرید محبوبیت بیشتری در مقایسه با روش سنتی در بین مصرف کنندگان دارد، زیرا می توانند به اطلاعات مفیدی دسترسی پیدا کنند که در نهایت منجر به تصمیم گیری درست در مورد خریدشان شود.

امروزه تعداد بی‌شماری فروشگاه‌های مجازی و مراکز خرید در اینترنت وجود دارد که انواع کالاهای مصرفی را به فروش می‌رسانند و از این نوع تجارت بهره می برند. آمازون شناخته شده ترین نمونه ی خارجی این دسته از سایت ها است.

 

تولید کننده به تولید کننده Business to Business (B2B)

همانند تجارت B2C ، یک تجارت الکترونیکی می تواند به طور مستقیم کالاها را به کاربر بفروشد. حال در صورتی که آن کاربر به جای اینکه یک مصرف کننده باشد، شرکت دیگری باشد تجارت B2B شکل خواهد گرفت.  تجارت الکترونیکی بین کسب و کار های B2B شامل کلیه تراکنش های الکترونیکی کالا،محصولات،خدمات یا اطلاعات است که بین شرکت ها و مشاغل به جای مشاغل و مصرف کنندگان انجام می شود. تولیدکنندگان، عمده فروشان تجارت سنتی که با خرده فروشان سر و کار دارند معمولاً با این نوع تجارت الکترونیکی کار می کنند.

به دلیل ماهیت تجارت B2B، تراکنش ها و معاملات در این بخش اغلب مستلزم حجم بیشتر، جزئیات بیشتر در اطلاعات و مشخصات و بازه ی زمانی طولانی تر هستند. در صورتی که خرید به صورت تکرار شونده باشد، شرکتی که سفارش را تنظیم کرده است ممکن است نیاز به تنظیم کالاهای تکرار شونده نیز داشته باشد.

 

مصرف کننده به مصرف کننده (C2C) customer to customer

تجارت آنلاین مصرف کننده به مصرف کننده نوعی تجارت است که در آن مصرف کنندگان محصولات، خدمات و اطلاعات را به صورت آنلاین با یکدیگر مبادله می کنند. این معامله ها معمولا با واسطه شخص ثالثی انجام می‌شود که بستر آنلاینی را فراهم می‌کند که تراکنش‌ها بر روی آن انجام می‌شود.

 

مشتری  یا مصرف کننده به کسب و کار (C2B) customer to business

تجارت C2B دقیقاً برعکس تجارت B2C است. در B2C خدمات توسط یک کسب و کار به مصرف کننده ارائه می شود، در تجارت C2B  این فرصت را برای مصرف کنندگان وجود دارد تا محصولات یا خدمات خود را به صورت آنلاین در دسترس شرکت ها،کسب وکارها و سازمان ها قرار می دهند. از مثال های این مدل کسب و کار می توان به  طراحی لوگو توسط یک فریلنسر برای شرکت ها اشاره کرد.

زمانی که اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی هزینه‌ای را برای تبلیغ کسب‌وکارها دریافت می‌کنند، در واقع نوعی معامله C2B رخ داده است.

 

مصرف کننده به دولت (C2G) customer to government

مصرف کنندگان می توانند از طریق مشارکت های C2G با ادارات، آژانس ها یا دولت ها تعامل داشته باشند. این مشارکت‌ها اغلب در حیطه ی مبادله خدمات نیستند،به عنوان مثال می توانید شهریه خود را به صورت آنلاین به دانشگاه خود بپردازید یا ارزیابی مالیات بر دارایی را به بخش مربوطه بفرستید.

 

تولیده کننده به مدیریت (B2A) business to administration

این نوع تجارت با امکان تبادل اطلاعات از طریق وب‌سایت‌های مرکزی، معاملات آنلاین بین شرکت‌ها و مدیریت دولتی، یعنی دولت را امکان‌پذیر می‌سازد. بسیاری از شاخه های دولت به انواع مختلفی از خدمات یا محصولات الکترونیکی وابسته هستند. این محصولات و خدمات اغلب مربوط به اسناد قانونی، ثبت نام، تامین اجتماعی، داده های مالی و اشتغال است.  B2A بستری را برای کسب و کارها فراهم می کند تا در فرصت های دولتی مانند مزایده، مناقصه، ارسال درخواست و غیره پیشنهاد دهند. کسب و کارها می توانند این موارد را به صورت الکترونیکی عرضه کنند. خدمات B2A در سال‌های اخیر به دلیل سرمایه‌گذاری در قابلیت‌های دولت الکترونیک رشد قابل‌توجهی داشته است.

 

 

مشتری به مدیریت (C2A) customer to administration

تجارت C2A به کلیه معاملاتی گفته می شود که بین مصرف کنندگان و ادارت دولتی یا سازمان های دولتی به صورت آنلاین انجام می شود. اگرچه بخش های دولتی اغلب از این تجارت استفاده نمی کند. از مثال های این نوع تجارت می توان به اطلاعات بیماری ها، پرداخت خدمات بهداشتی و … اشاره کرد.

 

انواع تجارت را در سرافراز گروپ بخوانید

انواع مدل های درآمد تجارت الکترونیک

علاوه بر اینکه یک کسب و کار تصمیم دارد در کدام یک از دسته بندی های تجارت آنلاین فعالیت داشته باشد، لازم است مشخص کند که چگونه می خواهد درآمد کسب کند. با توجه به ماهیت منحصر به فرد تجارت الکترونیک، کسب و کار چند گزینه در مورد ارائه خدمات خود مانند نحوه پردازش سفارشات، حمل موجودی و ارسال محصولات دارد.

در ادامه به چند نمونه از انواع مدل های درآمد می پردازیم:

 

 

دراپ شیپینگ Drop Shipping

این مدل اغلب به عنوان یکی از آسان‌ترین شکل‌های تجارت دیجیتال در نظر گرفته می‌شود، به شرکت اجازه می‌دهد یک فروشگاه دیجیتالی ایجاد کند، فروش ایجاد کند، سپس برای ارائه کالا به تامین‌کننده یا تولید کننده تکیه کند.در واقع دراپ شیپینگ نوعی تجارت است که در آن کالای خریداری شده به صورت مستقیم از انبار برای خریدار ارسال می شود. هنگام ایجاد فروش، شرکت تجارت دیجیتال پرداخت را از طریق یک درگاه پرداخت مانند زرین پال،از طریق ارز دیجیتال یا سایر ابزارهای ارز دیجیتال انجام می دهد. سپس، فروشگاه تجارت دیجیتال سفارش را به تامین کننده دراپ شیپ ارسال می کند. این تامین کننده موجودی کالا را بررسی و مدیریت می کند، بر انبار کالا نظارت می کند، کالا را بسته بندی می کند و محصول را به خریدار تحویل می دهد.

 

 

عمده فروشی wholesaling

عمده فروشی برعکس دراپ شیپینگ است. لازمه ی تجارت به صورت عمده فروشی حفظ موجودی، پیگیری منظم سفارسات مشتری، خفظ و نگه داری اطلاعات مشتری، بررسی حمل و نقل سفارشات و داشتن مکانی مناسب جهت انبار کردن کالاها. یکی از مضرات اصلی عمده فروشی علی رغم مدل قبلی این است که شرکت برای آغاز کار خود به سرمایه ی زیادی نیاز دارد و همین محدودیت باعث شده است که شرکت های تجاری زیادی میل و رغبت خاصی برای فعالیت در این زمینه نداشته باشند.

عمده فروشان می توانند قیمت عمده و یا قیمتی بالاتر را برای مشتری های خود در نظر بگیرند.

 

خرده فروشی detail

خرده فروشی حالتی است که در آن کالا به صورت مستقیم و بدون هیچ گونه واسطه ای فروخته و به دست مصرف کننده می رسد.

 

برچسب زدن سفید white labeling

در این مدل شرکت محصولات موفقی را که توسط شرکت های دیگر فروخته شده است و را برچسب گذاری سفید کرده و آن را ارائه می دهند. پس از آنکه خریدار سفارش خود را ثبت کرد، شرکت محصول را تامین کرده و با بسته بندی و برچسب مخصوص خود به خریدار تحویل می دهد. شرکت درباره ی محصولی که ارائه می دهد حرفی برای گفتن نمی تواند داشته باشد. از معایب برچسب زدن سفید عدم تضمین برای عدم قطعیت در تامین دائمی کالا را می توان نام برد.

 

برچسب گذاری خصوصی private labeling

این مدل روشی مناسب و کارآمد برای شرکت هایی است که ایده های پرسودی در ذهن خود داشته اما متاسفانه هزینه ی اجرایی کردن یا فضای مناسب جهت راه اندازی آن را ندارند. در این مواقع شرکت های تجاری با برچسب گذاری خصوصی طرح های خود رابه یک تیم سازنده سپرده تا آن را اجرایی کنند. پس از تولید محصول تولید کننده یا به صورت مستقیم کالای تولیدی را برای فروشنده ارسال می کنند و یا آن را به صاحب طرح تحویل می دهند. همچنین این روش برای شرکت هایی مناسب است که ممکن است زمان کافی را برای تحویل کالای خود نداشته و از این طریق محدودیت زمان را جبران می کنند.

 

اشتراک، ابونمان subscription

شرکت های تجاری می توانند از خدمات اشتراک استفاده کنند و آن را به مشتریان وفادار خود یا مشتریانی که سفارش های عظیم ثبت می کنند ارائه بدهند. در این روش شرکت محصولات و خدمات قابل عرضه خود را در قالب یک بسته پیشنهادی بلند مدت با قیمت مناسب تر برای مشتریان خود پیشنهاد می دهند.

 

 

به مقاله امتیاز دهید
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *